Kategorier
Nyheter

25-åriga chefen Erika: ”För mig var bilprovningen ett självklart yrkesval”

Idag uppmärksammar många den internationella kvinnodagen på olika sett och en av de som uppmärksammar sina kvinnliga besiktningstekniker är Bilprovningen. Lindesberg är en av de stationer som har kommit längst med jämställdhet, där det är hälften män och hälften kvinnor.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/bilprovningen-satsar-pa-jamstalldhet

Kategorier
Nyheter

Servicechefen i Sundsvall: ”Utmaning att hänga med i teknikskiftet”

De flesta biltillverkare har en eller flera typer av el-, hybrid- och gasfordon. Det här gör att behovet av uppdaterad kompetens hos bilmekaniker ökar.
– Utmaningen är att hänga med i det kommande teknikskifte som sker. Teknikutvecklingen går alldeles för fort redan idag, säger Viktor von Wachenfeldt som är Servicechef på Berners i Sundsvall.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/omstallning-av-fordonsparken-staller-staller-krav-pa-uppdaterad-kompetens

Kategorier
Nyheter

Han vill låta verkstäder besiktiga bilar – men varnar för ”uppenbar jävsituation”

Sedan mobila besiktningstrailers avskaffades vid årsskiftet 2021 har många fått långt till bilbesiktningen. Så pass att Infrastrukturminister Tomas Eneroth överväger att förstatliga besiktningsbranschen på nytt om det inte blir bättre. Men det finns de som ser andra lösningar: att verkstäder får ta över besiktningarna.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/han-vill-lata-verkstader-besiktiga-bilar-en-uppenbar-javsituation

Kategorier
Nyheter

Bilprovningen la ner mobil bilbesiktning – infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) överväger reglerad marknad

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) överväger att återreglera besiktningsmarknaden för fordon, efter att Bilprovningen lade ner sin mobila verksamhet.
– Gör inte branschen något snart så får jag vidta åtgärder, säger han till SVT. I klippet hör du mer.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/ministern-overvager-att-reglera-besiktningsmarknaden

Kategorier
Nyheter

Brandbil i Arjeplog fick ställas i veckor – inga tider för kontrollbesiktning: ”Ohållbart”

Att köerna till Bilprovningen i inlandet i Västerbotten är rekordlånga kan få allvarliga konsekvenser, inte bara i länet. Räddningstjänsten i Arjeplog tvingades ställa en brandbil i två veckor då man inte fick någon tid för besiktning.
– Det är inte hållbart att en blåljusverksamhet ska riskera att få körförbud, säger Leif Johansson på räddningstjänsten i Arjeplog.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/brandbil-i-arjeplog-fick-stallas-i-veckor-inga-tider-for-kontrollbesiktning-ohallbart