Boka bilbesiktning

Boka bilbesiktning

För att boka bilbesiktning behöver man idag bege sig till den stationen som man vill använda och sedan kontakta dem för bokning. Och att bege sig till menar vi så klart klicka sig vidare till deras hemsida och använda sig av deras bokningsfunktion eller telefonnummer.

Sök besiktningsstation för att få reda på vilken station du skulle kunna vända dig till.

Hur går en besiktningsbokning till?

Boka bilbesiktning

Du börjar med att kontakta det företag du vill besikta din bil hos och helt enkelt boka en tid. Vissa företag erbjuder förskottsbetalning så att du slipper kontanthantering eller betalning på plats, vissa stationer har dessutom slutat med kontanthantering helt.

När du kommer till stationen så har olika företag olika rutiner. Bilprovning vill t.ex. att du anmäler din ankomst digitalt via deras terminal som finns på plats och andra stationer räcker det med att du meddelar personen i stationen.

Om vi pratar om bilprovningen så ställer du dig i kö tills ditt registreringsnummer visas på skyltarna på väggen annars meddelar besiktningsmannen hur du går till väga.

När det är din tur kör du in i stationen enligt medarbetarens instruktioner och lämnar därefter över bilen till denne, nu kan du vänta tills besiktningen är färdig och om du inte betalt i förskott så är det nu du skall erlägga betalningen.