Boka bilbesiktning

Boka bilbesiktning

För att boka bilbesiktning behöver man idag kontakta det företag man vill nyttja. Man måste kontakta dem via telefon eller boka via deras hemsida.

Sök besiktningsstation för att få reda på vilken station du skulle kunna vända dig till. På vår karta kan du enkelt hitta en station som ligger nära dig. Du kan också där få kontaktuppgifter och vägbeskrivning. Dessutom finns gatvy så att ännu enklare kan se vart stationen ligger och hur det ser ut i verkligheten.

Hur går en besiktningsbokning till?

Boka bilbesiktning

Du börjar med att kontakta det företag du vill besikta din bil hos och helt enkelt boka en tid. Vissa företag erbjuder förskottsbetalning så att du slipper kontanthantering eller betalning på plats, vissa stationer har dessutom slutat med kontanthantering helt.

När du kommer till stationen så har olika företag olika rutiner. Bilprovning vill t.ex. att du anmäler din ankomst digitalt via deras terminal som finns på plats och andra stationer räcker det med att du meddelar personen i stationen.

Om vi pratar om bilprovningen så ställer du dig i kö tills ditt registreringsnummer visas på skyltarna på väggen annars meddelar besiktningsmannen hur du går till väga.

När det är din tur kör du in i stationen enligt medarbetarens instruktioner och lämnar därefter över bilen till denne, nu kan du vänta tills besiktningen är färdig och om du inte betalt i förskott så är det nu du skall erlägga betalningen.

Sedan är det bara att hålla tummarna att din bil kommer ut på andra sidan utan anmärkningar. Men skulle det var så att din bil är bristfällig så finns det åtgärder och tips på hur du löser dessa.

Men för att undvika överraskningar så kan du alltid kolla vår checklista.